AUDIOPORTRETTEN

PODCASTS JUBILEUM/PENSIOEN

LEVENSVERHALEN

Wil je jezelf op een oprechte en toegankelijke manier kenbaar maken? Dan zou ik zomaar de vrouw kunnen zijn die je zoekt! Of het nu gaat om je diepste innerlijke gedachten, je levenservaring of je professionele bekwaamheid, een audioportret geeft jou (of een ander) de krachtige mogelijkheid om jezelf op een nabije, diepgaande manier te laten kennen. Een manier die inspireert, raakt en verbindt. Ik help je graag om een oprechte impact te maken.

Mijn naam is Anne-Marie Splinter (1971). Ik ben gefascineerd door onze menselijke levensweg: Wat is dit leven dat ons gegeven is, hoe werkt het?

Wijsheidstradities en kostbaarheid

Sinds m’n tienertijd onderzoek ik de betekenis van mythologie en de verschillende wijsheidstradities voor ons persoonlijke leven. Mede door die interesse ging ik me beseffen hoe kostbaar levenservaring is, en hoe weinig tijd daarvoor wordt gemaakt in onze door ambitie gedreven maatschappij.

Levensverhalen in boek

Als antwoord daarop begon ik in 2004 met het in opdracht vastleggen van levenservaringen, in de vorm van een levensverhaal in een boek. Vandaag de dag leg ik levenservaringen vanuit verschillende invalshoeken vast, en is audio m’n primaire medium.

Benadering

Met het gevaar dat ik als een heilig boontje klink: mijn benadering in de interviews wordt gedragen door mijn diepe respect voor en verbinding met wijsheidstradities.

Wat betekent dat voor jou?

Dat ik een goede gesprekspartner ben als je oprecht iets van jezelf wilt delen. Ik ben tot het inzicht gekomen dat oprechtheid en eerlijke bespiegeling het meest kostbare is dat we elkaar kunnen geven, inclusief rauwe randjes (Ik hoop dat je begrijpt dat ik daar iets anders mee bedoel dan je frustratie ongefilterd de ether in slingeren 😉 ).  In oprechte bespiegeling zit meer leven en wijsheid dan in een gelikt verhaal voor de bühne .

Ja toch, niet-tan?

Ik schijn ook nogal Rotterdams te zijn. Zelf noem ik dat empathisch maar niet slijmerig,  recht-door-zee en wars van opsmuk. Met een vette t in m’n uitspraak als ik erg enthousiast of erg boos ben.

Onbeholpen wezens

Diep gelukkig word ik van wezens die zich enigszins onbeholpen door de schepping bewegen, ongeacht of ze nu op twee of vier benen lopen. Favoriet zijn papegaaiduikers, blauwvoetgenten en Buurman & Buurman.

Als audioportretmaker hanteer ik drie verschillende invalshoeken, elk met drie mogelijke pakketten.

Audioportretten

Deze portretten richten zich op specifieke thema’s, zoals een moeder die vertelt over de geboorte van haar kind, of een interview over welk kompas je volgt in je leven en werk. Bij ieder portret ontvang je ook een tastbaar boekje. Je kunt tegen meerprijs voor enkele andere extra’s kiezen.

Podcasts bij jubilea of pensioenen

Voor speciale gelegenheden zoals jubilea of pensioneringen bied ik podcasts aan waarin de werknemer en/of collega’s aan het woord komen. Hier zijn verschillende lengtes mogelijk, en is er de optie om een begeleidend boek of tijdschrift te laten maken.

Levensverhalen

Deze vertellingen omvatten één of twee verbonden levens vanaf de geboorte tot aan het heden. Je kunt ook andere betrokkenen aan het woord laten. Een bijpassend boek of tijdschrift is mogelijk.

Audioportret

 • Focus op specifieke herinneringen of invalshoeken.
 • Interviewduur: 1 uur.
 • Podcastlengte: 30 tot maximaal 40 minuten.
 • Geschikt voor 1 persoon.

Jubileum of pensioen

 • Viering van bijzondere gebeurtenis.
 • Enkel de pensionado/jubilaris of ook intput van collega’s/vrienden/familie.
 • Minimaal 3 uur interviews, toevoegen van tijd per persoon.
 • Podcastlengte flexibel, vanaf 3×30 minuten.

Levensverhaal

 • Eén of twee levens van geboorte tot heden.
 • Ruimte voor reflectie en duiding.
 • Minimaal 6 uur aan interviews.
 • Minimaal 4 x 40 minuten aan podcasts.
 • Mogelijkheid tot uitbreiding met input van andere betrokkenen.