Anne-Marie Splinter

Ruimte voor het lichaam

De ziel is niet ergens in het lichaam , het lichaam bevindt zich in de ziel.

John O'Donohue

Heb je lichamelijke kwalen of voel je je ongezond? Heb je een gespannen verhouding met je lichaam, bekritiseer je het voortdurend, of vind je dat het het gewoon moet doen, zonder er teveel aandacht aan te besteden?  Of, de andere kant, ben je obsessief bezig met je lichaam in model te trainen/te eten, en word je eigenlijk ongelukkig van de gespannen ruimte die dat inneemt in je leven?

Er is een andere manier om je met je lichaam te verhouden. Je lichaam fungeert als het hoogstpersoonlijke feedback mechanisme van je ziel. Wanneer je fysieke klachten hebt, pijn of juist een gebrek aan energie, zegt dat iets over de manier waarop levensenergie door je heen kan stromen. Krijgt het de vrije ruimte, of zet je de levensstroom onbewust op slot? Kun je je inherente natuur volgen, of pers je jouw aanwezigheid in een uiterlijk format waarvan je denkt dat dit succes brengt (of liefde, of overvloed, of erkenning, de lijst is eindeloos)?

Met B.E.S.T. sessies en coaching gaan we aan het werk met je lichaamsbewustzijn. Je leert de signalen van je lichaam op te pikken en ernaar te luisteren. Er ontstaat ontspanning op een diepe laag, waardoor jouw eigen natuur weer vrij kan stromen. Daar doe je ook je lijf een groot plezier mee.

We staan op de drempel van een nieuw tijdperk, het tijdperk waarin de natuurlijke orde leidend is. De ingang daartoe is ons eigen lichaam leren verstaan en volgen.

Indra Bhattacharya